NUkaart

NUkaart 1.2

Het nieuws per regio met handige aanvullingen

NUkaart is een gratis applicatie waarmee je regionaal nieuws bekijkt vanaf de kaart van Nederland. Ook leg je filters over de landkaart, waaronder die van buienradar.nl maar ook een met file-informatie of een misdaad-overzicht. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Geïntegreerde buienradar
  • Veel handige filters

TEGEN

  • Geen

Uitmuntend
8

NUkaart is een gratis applicatie waarmee je regionaal nieuws bekijkt vanaf de kaart van Nederland. Ook leg je filters over de landkaart, waaronder die van buienradar.nl maar ook een met file-informatie of een misdaad-overzicht.

Het nieuws in NUkaart is overwegend afkomstig van NU.nl. Zo krijg je nieuws van discussieforum NUjij.nl en zie je afbeeldingen van NUfoto. Er zijn echter een paar leuke extra's in de software opgenomen. Gebruik bijvoorbeeld de Buienradar-overlay om directe weersinformatie te zien. Een filter werkt direct, waardoor je NUkaart snel instelt op je wensen. Na het inladen van een filter tik je even op een groen bolletje om het nieuws te lezen.

NUkaart was een grote winnaar bij de eerste wedstrijd voor Android-ontwikkelaars in Nederland. De applicatie valt op door het gebruik van handige 'overlays' (filters met extra info), iets wat een hoop tijd en extra software bespaart.

Met NUkaart heb je snel een overzicht van lokaal nieuws. De filters vormen een uitkomst, temeer omdat de losse Buienradar.nl voor Android niet zo fijn is uitgewerkt. De buien-filter van NUkaart werkt wél naar behoren, net als de rest van de applicatie. Een prima nieuwsbron voor je mobiele telefoon.